El SESE dona suport al sopar que es farà aquest dissabte 13 de maig a la plaça de Can Basté a partir de les 7 de la tarda. És un sopar d’aprofitament, una cita per conscienciar contra el malbaratament alimentari i per a ser conscients que tots podem contribuir a no llençar aliments. De fet, a Catalunya, es calcula que cada persona malbarata uns 35 quilos d’aliments l’any.
Hi haurà paradetes, actuacions musicals, bingo musical i també el sopar d’aprofitament.
Es defineix malbaratament alimentari com el moment en què es descarta qualsevol aliment, ja sigui cru o cuit, present al llarg de la cadena alimentària que és apte per al consum humà. I és greu per dos motius, per què l’impacte ambiental causa entre el 8 i el 10% de les emissions globals amb efecte d’hivernacle. I perquè hi ha milions de persones que pateixen fam i desnutrició. De fet, hi hauria aliments per a tothom si hi aquests estiguessin ben repartits i es controlés millor la transformació, la distribució i el consum.
L’objectiu de les Nacions Unides és per al 2030, reduir a la mitat el malbaratament alimentari per càpita.
La col•laboració de tothom és imprescindible. Aquí us deixem algunes idees per no malbaratar tant:
. Fes una llista de la compra, i fes-li cas!
. Organitza rebost i nevera
. Tingues en compte la data de consum preferent i de caducitat.
. Vés a comprar sense gana ni set
. Planifica els àpats.
. Tens congelador, aprofita’l!
. Tingues carmanyoles preparades!
. Quan mengis una peça de fruita, escull la més madura.
. Separa els plàtans de la resta de fruita o vegetals.
. Fes compostatge o si no assegura’t de separar la matèria orgànica