Rítmica 2023-24

La gimnàstica rítmica és una altra de les seccions del nostre club, la qual s’ofereix des de l’any 1992.

La mirada d’aquesta secció també és enfocada com Escola, en tant que presenta aquest caràcter d’iniciació a la pràctica de l’activitat física esportiva, acollint infants i joves d’edats compreses entre els 5 i els 13 anys; que configuren tres grups diferenciats, tenint en compte les seves edats, interessos, necessitats…: grup d’iniciació, de promoció i de tecnificació,

Tot i que aquesta secció del Club no participa en competicions, durant el decurs de l’any es duen a terme festivals d’exhibició; entenem que com a Club és necessari donar visibilitat, fer present i mostrar tot el treball que s’ha anat duent a terme dins d’aquesta secció.

Què és la Gimnàstica Rítmica?

La Gimnàstica Rítmica és una combinació d’exercicis corporals al ritme de la música, expressant passió i elegancia amb els moviments. Hi ha la modalitat mans lliures i també la combinació amb diversos aparells com la cinta, l’aro, la pilota, les maces i la corda, a més el grup de per-iniciacó manipula la gasa per familiaritzar-se amb els aparells.

Les qualitats bàsiques d’aquest esports són la coordinació, l’equilibri, la resistencia, la velocitat i la flexibilitat. Aquestes qualitats donen pas al coneixement del propi cos, al control corporal i al desenvolupament social.

Fent el que més ens agrada aprenem valors com el compromís, la responsabilitat, l’organització, el companyerisme i la superació de nous reptes, a la vegada que millorem a nivell educatiu el desenvolupament personal.

Grups del club:

Pre-iniciació i Iniciació: Per tots els nens i nenes a partir dels 4 anys que vulguin iniciar-se a la gimnàstica rítmica i treballar la coordinació, la flexibilitat, l’equilibri i la resistència al ritme de la música. També s’utilitzen aparells com la pilota, la gasa i la corda.

Iniciació-Modalitat: En aquest grup els gimnastes i les gimnastes segueixen treballant tots els aspectes de la gimnàstica rítmica amb més dificultat. S’utilitzen aparells com la pilota, la corda, l’aro, i la cinta.

Tècnica: Els entrenaments en aquest grup son més exigents, s’augmenta la dificultat i perfeccionen la tècnica. Els aparells que s’utilitzen son la pilota, les cintes, l’aro, la corda i les maces.

Horaris:

Pre-iniciació i Iniciació: Dilluns i Divendres de 17:20h a 18:10h

Iniciació- Modalitat: Dilluns i Dimecres de 18:10h a 19:00h

Tècnica: Dimecres de 17:20h a 18:10h i els Divendres de 17:50h a 18:40h

Podeu seguir les activitats d’aquesta secció al seu Instagram

r

Scroll al inicio